Geef een spetterende kinderparty

Kinderen zijn dol op feestjes, gespetter en geklieder. Laat dit nou een uitstekende combinatie zijn. Zorg voor genoeg handdoeken, vraag de ouders van de uitgenodige kinderen een extra paar kleding mee te geven en maak er een onvergetelijke dag van. Heb je een grote tuin? Maak hier dan ook zeker gebruik maken. Kinderen zijn dol op waterpret. Vul een badje en laat de kinderen zichzelf maar vermaken.

 

De creatieve ingevingen verdubbelen

Doordat de kinderen met elkaar een teambuildingparty creëeren, gebeurt het vaak dat ze elkaar aansteken in hun gekkigheden. Het creatieve vermogen verdubbelt en hierdoor kan een feestje maar al te goed een beetje uit de hand laten lopen. Wees je hier altijd van bewust en zorg er voor dat je de teugels in handen houdt. Grijp op tijd in zodat het feestje gewoon leuk blijft en de stemming niet bederft.

 

Spelletjes voor jong en oud

Interactie is belangrijk op een kinderfeestje. Iedereen wil het graag gezellig hebben dus het is een echte aanrader om iedereen in de omgeving bij het feest te betrekken. Zorg voor simpele bordspelletjes, teken een hinkelbaan en doe gewoon mee met verstoppertje. Kinderen waarderen het heel erg als je je in hun speelzonde vermengt.

 

Maskers maken

Geef je een feestje aan al wat oudere kinderen (10-12 jaar) dan is het wellicht eens leuk om maskers te maken. Het is heel simpel en het is een unieke gebeurtenis voor jezelf en voor de kinderen. Met kleine gipsgaasjes en gips bouw je het masker op. Doordat je het masker opbouwt op het gezicht van het kind, wordt het masker gevormd naar het gezicht van de drager. Hierdoor is het masker uniek en de opbouw een hele beleving. Gebruik als ondergrond wat w.c.papiertjes en zorg er ten alle tijden voor dat de neusgaten open blijven, anders kan het kind niet meer ademen. Nadat de maskers opgedroogd zijn kunnen ze beschilderd worden! Volle pret gegarandeerd!

 

Een gezellige boel

Door veel interactie te gebruiken en je te mengen in de leefwereld van het kind, zal het feest een extra leuke ‘touch’ krijgen. Houdt het gezellig en houdt het plezierig, zorg er dan voor dat de kinderen jou in hun speelgedrag betrekken. Zo houdt je een goed ordeoverzicht en maak je de kinderen extra gelukkig.